torsdag 29 november 2007

Hittade vin!

I en av affärerna i Assi, har det frågats av mig två av tre gånger då jag varit dit: "Vill du ha vin eller öl?" Det frågas lite hysch-hysch, för de har ju inte lov att sälja.

Ost visste vi ju redan var vi hittade, och på samma ställe har de även goda baguetter m m.

Jag fixade ostarna, Manini vinet. (Därför är följande en återberättelse av en återberättad historia. Friheter kan ha tagits både i första och andra tagningen. ;-) ) Hon hade kommit till butiken. Tvivlat starkt på ett det lilla hålet-i-väggen, som mest skyltade med vessapapper och chips-påsar, skulle ha vin. Frågade tvivlande om saken. Försäljaren tittade lite skeptiskt på henne; hon upprepade frågan. "Kan du komma tillbaka om femton minuter," frågade han. Sagt och gjort. Efter en kvart, då hon återvände, viftade han in henne, lite åt sidan, bort från nyfikna ögon. Och presenterade tre hela flaskor att välja mellan!

Detta var högt över förväntan. Jag hade tänkt tetrapak. Eller kanske en flaska i klart glas, med en hemmasnickrad lapp fastlimmad på flaskan. Men inte! Ett vitt vin, två röda viner. En av dem en flaska chianti!

Det var långt ifrån ett bra vin, men på inget sätt heller ett dåligt vin. Som sagt: högt över förväntan! Priset var tyvärr, även det, över förväntan. 1.200Rs för en flaska vin, det vill säga kring 20-25€... Väldans dyrt meda våra priser mätt. Helt okej enligt Nord-Amerikanska vinpriser, tydligen. Där ser man.

Gott var det i alla fall! :-)

Avdelningar