måndag 12 november 2007

Diwali

Hela staden pyntades i neon till Diwali -- tempel som hus.


Det var fint att se hur alla pyntade efter förmåga. Även om de inte orkade mycket, hade råd med mycket, så gjorde de något. Vad som är "fint" är ju alltid relativt; fint är vad man gör det till. Att man gör det till (något förmer än vad som vanligtvis är fallet).

Och på något sätt, tycker jag att ljusen kring Shanti:s lilla bås (på bilden nedan) var finare än många av neon-ljusen. Lådan ni ser är ju för övrigt Shantis hem. Hon bor där, några meter från Ganga Mahal. Hon har spetälska. Men har alltid ett leende på läpparna då man hälsar på henne. Hon putsar och städar, trots att hon inte längre har varken fingrar eller tår.
Nedan är Ashish café. Och en ko. Hon ville nerför trappan, men tyckte det var lite skrämmande.
Vi fick vara med om en puja tillsammans med Ashish och Mira. (Mira hjälper till på Ganga Mahal, lagar mat tillsammans med Kalavati och städar. Ashish är hennes son.)
Litet altare hemma hos Ashish. Murtina (läs: statyerna) är av Lakshmi och Ganesh.
Jajjemän! Vi sköt också raketer.

2 kommentarer:

  1. jo, jag gillar också Shanti's ljus bäst! menar du att hon bor i det som mest liknar en liten lucka, är det hennes "dörr" det?

    SvaraRadera
  2. Hon bor ju inte i det som mest liknar en liten lucka. Men i hela koppin; och koppin har en liten lucka. :-) Du ser att det står en kvinna vid höger kant av koppin? Hon står i dörrkanten.

    Men hon bor där, jo. Hon har en liten tv där, t o m ett litet gasolkök.

    SvaraRadera

Avdelningar