lördag 17 november 2007

Den som väntar på något gott...

Maten här är väldigt god. En bidragande faktor är säkert att de ofta gör maten efter beställning; det är få rätter som står och puttrar, väntandes på kunder. Nackdelen är ju då förstås, att det tar tid. Och tyvärr är tumregeln den, att Ju godare det är, desto längre måste man vänta. Hayat och Shiva Rooftop Restaurant är nog de två som har den godaste maten, av restaurangerna här i vår närhet. Shiva Restaurant är kanske snäppet vassare, men en väntetid på en och en halv timme eller så hör tyvärr inte till ovanligheterna. ---Kanske är det deras trick: de får kunderna att vänta, så att maten kryddas med så pass mycket hunger att den inte kan slås av någon annan mat. Jag vet inte. Det är i alla fall väldigt gott.

På bilden nedan sitter vi i Hayat. Där är det vanligt att vänta kring timmen på mat. Det spelar heller ingen roll om man har beställt moussaka, en vanlig sallad, eller en pizza. Det tar lika länge för allt. ---Samtidigt som allt ändå kommer in på olika tider också; jag tror inte det aldrig hänt att vi alla skulle ha fått maten samtidigt. Fascinerande, egentligen.

Men framför allt, väldigt, väldigt gott. Det gäller bara att ha lite framförhållning. Att ta med ett backgammon spel eller något. ;-)

Avdelningar