torsdag 8 november 2007

Come and sing along in the Luciatåg!

Fick ett mail från svenska ambassaden (i New Delhi) idag.
Come and sing along in the Luciatåg!
Roligt. Att de ordnar sånt, alltså. Inte att åka till Delhi för att vara med. För vi har ju vårt eget luciatåg här vid Assi ghat att genomföra. Inte kan vi ju göra dem som bor här besvikna.

Jo, så är det nämligen. Att det blivit något av en tradition att "svenskarna på Ganga Mahal" lussar. Jag vet inte om följande händer varje år, men åtminstone något år så har de -- i full mundering, givetvis! -- lussat på ghaten. Samt gått in i affärerna som är där omkring.

Från guldsmedsaffären vid ghaten, har det redan frågats om det. Gjorts klart att det blir en besvikelse om det inte blir av. Så, det börjar väl bli dags att öva. ;-)
Natten går tunga fjät,
runt gård och stuga
... ... ...


(PS. Nancy, the day of St. Lucia, at the 13th of December, is something that's only celebrated in the Nordic countries -- and in Italy, since St. Lucia was an Italian saint, but the Italian celebrations are, as far as I've understood it, not at all alike to the Nordic ones. You can read about our Lucia celebrations here.)

3 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag är en trogen läsare av din blogg och var på Ganga Mahal för 2 år sedan och JA det är klart ni ska Lussa!!! Det året var det lite tveksamt om det skulle bli av, men efter en låååååång övertalning så var vi tillsut 4 tjejer som gav oss av. Det är toppen!

    SvaraRadera
  2. Hej!! Vad roligt att du skrev! Första kommentaren från en "utomstående." :-)

    Och jodå, det har väl aldrig varit riktigt något tvivel om att vi inte skulle lussa. Klart vi ska Lussa!!! x-D Särskilt som det ju finns all nödvändig "utrustning" på plats och allt. :-)

    SvaraRadera
  3. Ha ha ja=) Det är bara att rota lit så ska varenda sak finnas till ett fint lusse-tåg och de e toppenmysigt! Underbart att höra att tarditionen förs vidare =) Läser din blogg riktigt ofta! (kollar varje morgon och kväll) och det är så skoj och läsa om allt så händer och jag nickar ofta igenkännande och ler! Och du skriver otroligt bra vilket gör det extra skoj att läsa =)

    SvaraRadera

Avdelningar