lördag 29 september 2007

Fågglar

Detta inlägg är dedikerat till Kjell och Olle. ;-)

Följande fåglar har bongats och fångats på kamera. En undvek kameran; enligt Olle var det säkert en Kohäger. Så att, Kjell, en sådan har också skådats, om än inte fångats på bild.



Och så, avslutningsvis, en lite udda `fågel'.
Förutom ovanstående djur, har givetvis många kor beskådats, lika många vattenbufflar som kor; en del tjurar; dubbelt så många hundar och getter som kor. Någon `av oss' såg en katt, minns inte vem det var. Enligt utsago var det "en vanlig katt" som "verkade välmående". Ja, och grisar har vi sett en del också.

Åh! Tänkte glömma våra bästa vänner på Ganga Mahal! (Bilder får komma senare!) Geckos! Såna små ödlor har vi hur många som helst inne i huset. Och det är bra, för de äter småkryp; läs: mindre flugor och myggor och så vidare.

7 kommentarer:

  1. Hejsan!
    det var ju en del fåglar det, inte helt obekanta arter för oss här hemma heller. Geckos fanns det gott av i Thailand också, inte inomhus i hotellet i varje fall, men på balkongen o under parasolltaken vid poolen o andra platser. Väldigt högljudda, och gälla i ljudet är dom också. Betydde visst tur att ha sådana om jag minns rätt
    h/mamma

    SvaraRadera
  2. Nej, lite roligt, att det är samma fåglar.

    Faktiskt inte hört något pip alls av geckosarna (hur det nu ska böjas i plural x-D ); så de här är antingen tysta överlag eller så har de inget att säga just oss.

    Tur för oss är det ju, men otur för flugor, myggor och annat. ;-)

    På tal om tur, så hittade en av oss en inte-så-där-jätte-liten spindel i rummet. Det betydde visst också tur. Och! nya kläder ifall den gick på en. ;-)

    SvaraRadera
  3. Jo, det där med att spindlar ger tur har jag hört förut... På hälsokosten i Arvika, hos Lasse o Eva, fanns det många godingar på den pyttelilla toan, o inte vågade jag ha död på nån... Men. Jag gillar dem inte, hur turliga de än ska va... Så, passa på att samla på dig massor med tur därnere, o ta hem hit!

    SvaraRadera
  4. Linda är anonym...

    SvaraRadera
  5. Förresten. Gud vilken söt get. Ser så där lite "dum" ut, men är säkert himla klipsk! Gillar den skarpt!
    Linda

    SvaraRadera
  6. Fågglar,det låter som Kariska!

    SvaraRadera
  7. "NN har skickat en länk till en blogg:

    turkduva, kajor,kråkor ,kohäger och en and som ser ut att vara en parkand ser jag i djurbiblioteket."

    SvaraRadera

Avdelningar