onsdag 19 september 2007

Resor (delhi-agra-delhi; delhi-benares)


Mellan tiden då vi kom till Delhi och kom fram till Benares reste vi en hel del.

Allra längst kändes utan tvekan bilfärden till Agra: omkring fem timmar i den här bilen; tre pers per säte. Som tur var fanns det air condition i bilen, annars hade det nog varit olidligt. Nu var det bara en pina.

Det var för övrigt med samma bil vi körde runt med i Delhi också. Chauffören var en pärla! Nämnas kan exempelvis, att just efter färden (till och) från Agra, så glömdes det en iPod i bilen. Vi skulle inte åka något mer med honom, då vi dagen därpå skulle hoppa på tåget till Benares. Men vi hann inte ens ringa åt honom! Trots att han bodde ungefär en timmes väg ifrån vårt hotell, så hade han varit där halv sju på morgonen, före vi ens vaknat, och lämnat iPodden i receptionen!

Om resan till och från Agra var en pina, så förväntade vi oss något liknande av resan till Benares. Sist Henrik, veteranen i gänget -- åker till Indien via Karlstad för tredje gången! --, hade åkt samma sträcka hade det tagit tjugo timmar. Men!, vi var framme redan efter ynka tretton! Det serverades mat, chai, kaffe, andra drycker -- med mera -- på tåget, så det rådde absolut ingen nöd. Största delen av tiden sov vi, men lite tid fördrevs på annat sätt också.

En tid efter att bilden togs, släcktes lamporna. --Som tur var, hade vi med oss våra pannlampor! De gör verkligen sitt, här! Bäddlampor har jag inte sett här; det är lampor i taket som gäller. Vill man läsa en bok till en liten lampa på kvällen i sängen, är det pannlampan som gäller. :-D Tack familjen Moberg! Tänk, redan ett år eller så i förväg. ;-)

Avdelningar