onsdag 17 september 2008

"Ingen inkompatibilitet mellan evolutionsteori och bibelns budskap"

Alltså detta visste ni redan, det är jag övertygad om. Liksom ni kände till att katolska kyrkan var av denna åsikt. Men ifall ni tillät er tvivla i svaga stunder, låt mig skingra molnet.

Vatikanen ska nämligen ha en evolutionskonferens!, enligt DN. Och Gianfranco Ravasi, Vatikanens talesman, menar att "Det finns absolut ingen inkompatibilitet mellan evolutionsteori och bibelns budskap." Och det är väl det de ska prata om då på konferensen.

...

Tron på kreationismen har annars blivit allt vanligare. Alltså att allt vi ser är skapat av Gud --- och då inte alls så, att gud var gnistan och det hela ledde till vad vi har idag, utan att Gud skapade allt vi ser, som vi ser det idag. En slags ready-made world, istället för en början, process och så vidare.

Ju mer jag tänker på det, desto mer intressant är det ju ändå. Egentligen. Alltså vad katolska kyrkan säger här är alltså att Bibeln inte skall tolkas bokstavligt. Basta. Så låter det ju i alla fall. Eller? Ska bli intressant att se vad de kommer fram till under konferensen!

(Ifall ni missade det tidigare inlägget om de sju nya dödssynderna, så kan ni, så där på tal om en moderniserande katolsk kyrka, hitta det här. Glöm heller inte bilistens tio bud!)