söndag 7 december 2008

Vecka 17

Idag är det antingen den andra advent, eller den sjuttonde advent, beroende på vilken tid av väntan man syftar på; vilken ankomst det är man räknar ner till. (Den förstnämnda kanske är lite mer allmänt vedertagen; den andra desto mer personlig.) Jag tänkte prata om den sistnämnda.

Drygt 16 veckor in, eller i den sjuttonde veckan --- beroende på hur man ser på saken ---, så verkar det vara en rätt "snäll" graviditet för L. Och, alltså, för mig också. :) Hon mår inte illa; har inte ont eller något sånt. Inga nojor vad gäller mat eller sånt heller! Under de tidigare veckorna hade hon obehag av kaffe och kaffedoft --- men att, i stort sett, lägga av med drickandet av det var ingen stor grej, eftersom hon inte dricker så mycket av det i allmänhet, och dessutom är det väl bara bra att inte dricka så mycket kaffe också, kan jag tänka mig. Och så var det ett visst slags bröd som gällde en tid, kanske två veckor eller så, för en dryg månad sedan. Men nu, inget särskilt --- varken till eller från.

Magen växer i betryggande takt. Fortfarande är det dock inte helt självklart för utomstående vad som orsakar det. Men fortsätter det så här, så torde det inte ta så länge förrän man direkt fattar galoppen.
(Bilden ovan är ifrån Vårdguidens graviditetskalender.)

Kullerbyttor ska den lille tydligen kunnat slå sedan en vecka tillbaka; och nu kan den även göra grimaser. Någonstans kring 170 gram ska han/hon väga, och från huvud till stjärt kan han/hon mäta 16cm.

Avdelningar