måndag 7 januari 2008

Getter fryser också!

Det var ju kallt där, i Indien, sista tiden. Tror det var redan i slutet på oktober eller något liknande, då piporna plockades fram. Stopparockarna i mitten på november eller dylikt. Men det var ju inte allt. Det fanns ju, som tidigare nämnts, en hel del andra djur på gatorna också. Klart man ska ta hand om dem med!

Som exempelvis getterna. Vi såg aldrig några påklädare, men det blev allt vanligare -- undrar om det inte var där i början på november ungefär -- att se tröjor på getterna. Skjortor och jumprar. Ibland gick det lite snett. Någon satte skjortan på bak och fram eller så, så att det liksom inte blev ett hål där bak. Men det rättades till -- det tog inte länge så gick alla getterna och kiden på med skjortor (och då rättvända skjortor). Mindre tröjor åt kiden, förstås! Rätt ska vara rätt. Var väl kanske någon nybörjare till påklädare som satt på de där bak och fram:en.Bara på getterna dock. Inga stickade tröjor på kor, bufflar, hundar eller katter. Men getterna såg man till att de hade det varmt.

... Ifall det är någon som tvivlar på detta, det skulle nämligen den lille skeptikern som bor inom mig göra, så är det faktiskt helt sant. Getterna i Kashi gick omkring med tröjor på. Vi trodde det inte heller första gångerna vi såg det, men då vi mötte dem dag efter dag var det bara att acceptera att det är så det ligger till. Getterna i Kashi går omkring med tröjor på då det blir kallt.

(Tack till Stina för bilden! Jag missade ju att ta bilder på dessa små underverk, jag...)

Avdelningar