torsdag 27 augusti 2009

Plötsligt händer det

Vi har ropat på varandra ett par veckor nu, ja ända sedan Finlandsvisiten faktiskt. Fipplat med kameror. "Nu gör hon det, nu gör hon det!" Men icke. "Men NU då?!" Nähä. Trots att det har känts som att det är fem före, så har de där fem tickat oändligt långsamt.

Men så i morse. Ätit frukost. Morgontoaletten avklarad och därefter den sedvanliga luftningen på vardagsrumsgolvet. Jag är på väg in i duschen när Krisse ropar kort och högt, med lite darr på stämman "LINDA!" Och jag vet att nu, NU har det hänt!

Och tänka sig. Utan våra vakande ögon har vår dotter vänt sig från rygg till mage för allra första gången! Nu ligger hon där med huvudet högt och med en blick som säger "Jag kan faktiskt själv! Jag klarar mig faktiskt själv utan era påhejningar!" Modern och fadern konstaterar med ögonen lätt fuktiga och hjärtan som nästan sprängs av stolthet att ja, älskade lilla Ellen, det kan du!




9 kommentarer:

  1. farmor har nog lika fuktig blick.... så duktig liten Ellen!
    o tack Linda, jag ser fram emot dina kommande inlägg, nog för att Krisse också vanligen förstått mina små vinkar om att nu är det nog med löpar-inlägg o trista kurvor, nu vill vi ha lite foton på Leo t.ex, så blev det lite mera färg på bloggen, men iaf, antar det blir mera vardagens små spännande händelser hemifrån nu

    SvaraRadera
  2. förstår att ni är jättestolta ! duktig hon är och såå söt :)
    kram
    Ann-Sofie

    SvaraRadera
  3. Ljuvligt! Go Ellen, go!

    Maria

    SvaraRadera
  4. Va' kul med blogg Linda :-)! Förstår det där med stoltheten... de ser så stora ut när de kan röra sig så där mycket... men nånstans vänder det... det är inte lika roligt när de kan röra sig ut på kvällarna i tonåren... när de kan röra sig till en egen lägenhet... då skulle man vilja säga -"kan du inte försöka vara lite mer still"! :-)/ Mia.B

    SvaraRadera
  5. Ljuvligt! Och lite rödhårig nu eller? Så söt! /Gertrud

    SvaraRadera
  6. Åh, vad kul med så mycket kommentarer på sitt allra första inlägg! Får villigt erkänna att jag funderat mkt på vad jag ska skriva som första, men så i morse löste det sig ju självt!
    Och jo. Lite rödhårig är hon nog nu, samma färg som moster när hon var liten! (Kan dock också vara lite skorv som gör att det ser ut så. Vi vet inte än...;))

    SvaraRadera
  7. Roligt att ni bloggar båda två nu. Jätteroligt att läsa om Ellen och ert liv som föräldrar. Hoppas på mycket sånt. OCh se så stor hon blivit ! kram kram till er alla 3

    SvaraRadera
  8. Vad duktig Ellen är!!! Farmor har nämnt flera svängar idag att Ellen är duktig, men inte har hon ju sagt nån orsak och Ellen är ju alltid duktig! Men nuu fick jag äntligen veta hur skilt duktig hon är!!
    ...och jaa, instämmer att jag ser fram emot mera varierande inlägg nu när du också skriver. :)

    SvaraRadera

Avdelningar