söndag 15 februari 2009

Vinterväder

Det har varit några fantastiskt fina vinterdagar på sistone.

Klarälven

Snöskog

Snökristaller

6 kommentarer:

  1. folk är så hemskt lata nu för tiden! att baka eget bröd tar ca en timme (självklart beroende på vilket bröd man väljer att baka) och det kostar inte ens hälften av det som affären säljer, som innehåller massa dynga så det ska stå sig så länge. Ruggigt! Visst har säkert all mat e-ämnen, men man kanske inte behöver överdriva genom att få i sig 84 st på en dag!! :-) idag ska vi baka eget bröd här hemma, jag återkomma om resultat!

    SvaraRadera
  2. hmm..... o in på ämnet bröd kom vi via snökristaller??

    SvaraRadera
  3. kerstin: nej inte direkt, det kommer naturligtvis från ett annat ämne:) snö...bröd...nja, lite långsökt kanske;)

    SvaraRadera
  4. äh, nu tycker jag att du låter en aningens negativ och vill försköna hela denna underbara världen av en massa e:n. Våga inte försköna verkligheten Kristian!! ;) Skämt å sido, visst kan en timme vara värdefull, men brödet sköter sig ju ganska så mycket själv vid jäsning och i ugnen. Så en timme för lite hederligt bak borde man allt kunna offra, annars vet jag inte hur sönderstressad folk är nu för tiden. (ååååh va gammal å vis jag låter nu...) Själva poängen är ju ändå att folk ska vakna upp lite och inse att allting inte är så bra som man kanske tror, sen får man väl själv välja vad man vill tro på eller inte naturligtvis.

    Johan är iväg till konsum nu sen ska bakandet ta fart, vi får väl se vad det blir av det hela. Antar och hoppas också att övning ger färdighet:) Annars är vi nog körda redan!

    SvaraRadera
  5. @kerstin: Heh heh. Nae, inte riktigt så ändå. Melanie har en sån vana, ifall man kommenterar på en blogg, så får man svaret på sin egen.

    I det här fallet hade hon ett inlägg om brödbak (och, framför allt, om tilläggsämnen i köpemat) som jag skrev en kommentar till. Och så svarade hon sen på min kommentar här på min blogg.

    Å ena sidan är det ju rätt trevligt i o m att man då aktivt besöker varandras bloggar o s v. Bokstavligen skriver åt den andra. Det blir inte centrerat kring den ena eller andras bloggerier. Å andra sidan blir konversationerna lätt rätt brutna för utomstående då det ser ut som om man vilt hoppar från ämne till ämne. Som du märkte. ;-)

    SvaraRadera
  6. precis! självklart att man svarar i varandas bloggar och inte i sin egen. Då måste man ju hela tiden gå tillbaka för att se om man fått ngt svar, vilket gör det hela mycket krångligare:) Mycket trevligare att svara i varandras alltså. Sen kanske man själv kan lista ut om någon kommentar inte tillhör själva ämnet i just det inlägget;)

    Johan körde för övrigt ut mig ur köket, så jag kan inte säga hur brödbaket går. Vet dock att det är på jäsning i 45 minuter nu, återkommer senare! Blir det inte bra så har ju inte jag någon del i det i alla fall, haha;)

    SvaraRadera

Avdelningar