onsdag 11 februari 2009

100 dagar kvar

25 veckor graviditet överstökat + några dagar; i "26:e veckan" nu. Eller på ytterligare ett annat, lite mer exakt, sätt uttryckt: 100 dagar kvar!

Under större delen av de 25 veckorna har Linda haft gravidsnuva, och emellanåt har det varit rätt jobbigt, inte kunnat sova för att ha hackhostat och snuvsnörvlat --- men mycket lättare nu, sovit bra om nätterna osv.

Däremot har hon börjat stöna lite mer när hon ska ta sig upp ur soffan eller liknande. ;-)

Lillingen sparkar på som aldrig förr. Vet inte om det är slag eller sparkar, men hon tar i, det är ett som är säkert. Och lägger mer kraft bakom stötarna för var dag. Vid det här laget kan hela magen studsa till som han går på. Än så länge gör det dock inte ont; det är inte obehagligt eller något sånt. Bara trevligt.

Åsikterna om det är flicka eller pojke har gått mer i sär allt eftersom, även om flicka verkar vara mer populärt för tillfället. Så där sammantaget, skulle jag säga att det vid det här laget har varit ungefär lika många gissningar hitåt som ditåt.

Förra veckan hörde vi hans hjärta slå. Det var lite roligt. "Låter som en häst galopperar," menade Linda. Viktkurvor och växtkurvor och allt vad det var; allt såg (och lät) bra ut, menade barnmorskan.

Lika utdraget långsamma som de första veckorna var, lika snabbt undanglidande har de senaste veckorna varit. Och det går bara snabbare och snabbare för var dag. Nu är det dryga veckan kvar tills andra trimestern är slut; sen är det "bara" sista tredjedelen kvar. Den för Linda mest påfrestande biten, antagligen. Slut på "den lyckliga tiden", som en annan gravid kallade fasen Linda är i nu för. ... Än så länge är det dock där vi är. :-D

Barnvagn har vi fortfarande inte riktigt bestämt oss för. Men vi har nog kommit fram, ganska precist, till vad det ska bli för sorts ändå. Ska ännu lite kika i Finland, om det finns tillfälle därtill, då vi åker dit nästa vecka. Håller givetvis utkik på Blocket också! Men det börjar nog bli dags att bestämma sig nu... Inte långt kvar; och det blir bara färre och färre dagar kvar hela tiden. Tänk, imorgon är det bara 99.

Avdelningar