måndag 22 februari 2010

Sprunget hösten 2009 till februari 2010

Oktober var en bra månad. Inte bara för att det gick bra i Åland marathon, utan också för att det blev mycket sprunget överhuvudtaget: 156km. Men november och december var inga bra, 58km respektive 69km. Ujuj uj. Minns faktiskt inte vad som gick fel där; kanske var jag sjuk eller något.

Desto bättre började då 2010, i januari blev det 111km. Februari... återstår att ser. Inte blivit riktigt så mycket ännu i a f som jag hade hoppats. Men månaden är ju inte slut heller!

Löpartightsen har jag varit riktigt nöjd med! Sprungit med dem i under -20, och det har inte varit några som helst problem! Jättebra.

Tycker för övrigt om att springa vintertid. Har säkert sagt det tidigare också, men det tål att sägas igen. En blandning av något mer tyst där ute -- jo, även i staden --, och det att man, av flera orsaker, inte kan springa så snabbt som det vanligtvis går. Man måste springa mer långsamt.

Fast ibland blir det ju lite fel. Som när man springer 12km enkel väg, med packning (läs: ombyte; inklusive skor), för att väl framme njuta av en bastu och biltur hem. En perfekt avslutning på veckan. Tror man. Men så strejkar en bil, hör man efter sjuttioelva missade samtal---som man inte hört. För att man haft telefonen på tyst. Bilskjutsen uteblir och plötsligt är man strandsatt. Alternativen är att basta och ta taxi hem, eller bita i det kalla äpplet; att vinka hejdå till den ack-så-lockande bastun och klä på sig de svettiga kläderna igen; handske efter blöt handske, pipo och illaluktande rock. Att strunta i mjölksyran som sitter i benen efter slutspurten, som vid närmare eftertanke kanske inte var helt nödvändig, och springa hem igen. Över de där samma 12 kilometrarna i samma vackra, vintriga och -20 gradiga Karlstad-Hammarö... Med packning. Då kan det se ut så här, när man väl är framme igen.

Vinterögonbryn efter dubbel springtur

Vinterögonbryn efter dubbel springtur

Glad, som ni ser. Inte alls bitter eller något sånt. Ifall ni skulle ha fått för er dylikt.

7 kommentarer:

  1. Jisses! :-D Winter wonderland osv. :-P

    SvaraRadera
  2. du är en källa till inspiration Kristian!

    Johan

    SvaraRadera
  3. Jag skratta så jag grinade när Johan kom hem och visade mig denna bilden den dagen:-) Tyckte samtidigt ganska så synd om dig, tur att du är en rutinerad löpare:-)

    SvaraRadera
  4. Ja Johan, angående inspirationskällor, så kan vi ju lugnt säga, att särskilt just denna dag var du en rekorderlig källa för löpningsinspiration. :o)

    SvaraRadera
  5. jaa-a.... jag vet nu inte va jag ska säga... annat än att ibland är du mer lik din far än vad som kanske är hälsosamt.... motionsgalen på nå vis... visst, bra att motionera o så, men ja... nåååån måtta på det hela

    SvaraRadera
  6. @Kerstin: Pfft! (Inte åt att jag skulle vara mer eller mindre lik; det får vara okommenterat. Men ang. att det inte skulle vara någon måtta. Det är för måttigt, är vad det är.)

    SvaraRadera

Avdelningar