lördag 25 juni 2011

Glad midsommar!

Hoppas ni hade en trevlig afton, och fortsätter ha en glad midsommardag. Om än molnig, ifall vädret hos er påminner om det värmländska.

Igår hade vi en -- åtminstone för oss --- något nyskapande midsommar. Vem vet, kanhända början till nya traditioner? ;-)

Under middagen dracks det någon snaps --- men inte till Helan går eller dylikt. Nej, tösabeta fick vara med och bestämma, och då blev det förstås olika verser av Pippi Långstrump som vi sjöng. [Texten hittar du här, Du kan höra Inger Nilsson sjunga den här @ Youtube.] Sången lämpade sig förvånansvärt väl till ändamålet!


Midsommarstång hade vi. Som synes. Och visst sjöngs det. Samt dansades. Prästens lilla kråka, Små grodorna, Vi äro musikanter --- men även här kom Ellen med ett innovativt förslag. Hon fick önska sig en sång, och valde då, föga förvånande för dem som känner henne, sin all-time favourite (så långt), nämligen Sankta Lucia. (Se även det här tidigare inlägget.)

Så vi skred runt majstången allihopa, med händerna ihop, sjungande om att Natten går tunga fjät. Jo, det finns video på det. Nej, jag vet inte om det kommer upp. :P Men roligt hade vi. Inte minst den lille. 

Avdelningar