fredag 17 september 2010

Fin flicka sitter still

Har ni letat strumpor i storlekar kring 21 på sistone? Det har vi. Mer specifikt har vi velat ha strumpor med halkskydd. Såna där pluppar där under foten, ni vet?

Det visade sig vara lättare sagt än gjort --- det vill säga ända tills vi förstod vilken syn affärerna hade på flickor och pojkar.

Både Åhléns och H&M har skilda flick- och pojkavdelningar. Inga av flickstrumporna på H&M hade halkskydd. På Åhléns har jag för mig det fanns några undantag.


Men gick man till pojkavdelningen, se där hade nästan samtliga halkskydd!

Både pojk- och flickstrumporna hade ofta någon slags text under foten. På flickstrumporna var texten skriven med tråd (d v s ditsydd eller liknande), och påverkade inte friktionen på något sätt. Texten under pojkstrumporna däremot, den var skriven med något gummiliknande material vilket även dubblade som halkskydd! Dessutom fanns det, givetvis, pojkstrumpor med de vanliga plupparna därunder.

Är det inte märkligt!?

Inte för att Ellen lider. Hon är nog bara glad över att ha brandbilar och helikoptrar på sina strumpor. Men ändå!

Tydligen verkar affärer antingen anse att flickor har ett bättre balanssinne än pojkar, och därför inte störs av hala strumpor, eller så tycker de att halkskydden inte behövs eftersom fina flickor sitter stilla och ler.

Nog för att Ellen ler, men stilla sitter hon inte. Och halkskydd vill hon ha. Än så länge.

Rock & Roll Ellen

7 kommentarer:

  1. Här kan man köpa medel i handarbetbutiker, så att man kan laga egna pluppar under sockorna, t.ex. under fasters stickade sockor (fungerar säkert på köpta också - och det behöver inte bli pluppar, ni kan skriva Ellen under sockorna). Kika om ni hittar där också så kan ni laga pluppar till vad ni vill? Annars kan faster fixa! :p

    SvaraRadera
  2. heh, ser att faster hann före mej, skulle precis berätta samma sak, o tänk så fint när ni kan göra precis hudana pluppar ni vill. Har en sån flaska här hemma, om ni vill kan jag skriva upp vad den heter, men tror säkert ni hittar i handarbetsaffären inne i stan, den där vi brukar köpa garn under Karlstadsvistelser

    SvaraRadera
  3. Sidu bara. Nej, visste inte om DIY-plupparna. Tack för tipset!

    Men det var ju liksom inte det som var juttun, egentligen. Ellen tycker om sina helikoptrar och brandbilar --- ja gillar dem bra mkt bättre än blommor och vad de nu har på "flickstrumporna". Men även om så inte vore, så är ju grejen att butikerna har så här. Inte bara skilda motiv, utan även med eller utan halkskydd beroende på kön.

    SvaraRadera
  4. Måste nog ännu kommentera att här i KARIS FINLAND har både pojk- och flickstrumpor från nummer 19 halkskydd så våra flickor har redan fast de förhoppningsvis inte går på ett tag =)=))

    SvaraRadera
  5. @Marie: Bra på Karis, Nordn's Paris! :-) --- Och roligt att "se" dig här!

    SvaraRadera
  6. Det här kanske är en jättekonstig kommentar, men måste det finnas flick- och pojkstrumpor? Kan det inte bara finnas strumpor?

    SvaraRadera
  7. Precis. Inte konstig kommentar alls.

    SvaraRadera

Avdelningar