fredag 17 september 2010

Fin flicka sitter still

Har ni letat strumpor i storlekar kring 21 på sistone? Det har vi. Mer specifikt har vi velat ha strumpor med halkskydd. Såna där pluppar där under foten, ni vet?

Det visade sig vara lättare sagt än gjort --- det vill säga ända tills vi förstod vilken syn affärerna hade på flickor och pojkar.

Både Åhléns och H&M har skilda flick- och pojkavdelningar. Inga av flickstrumporna på H&M hade halkskydd. På Åhléns har jag för mig det fanns några undantag.


Men gick man till pojkavdelningen, se där hade nästan samtliga halkskydd!

Både pojk- och flickstrumporna hade ofta någon slags text under foten. På flickstrumporna var texten skriven med tråd (d v s ditsydd eller liknande), och påverkade inte friktionen på något sätt. Texten under pojkstrumporna däremot, den var skriven med något gummiliknande material vilket även dubblade som halkskydd! Dessutom fanns det, givetvis, pojkstrumpor med de vanliga plupparna därunder.

Är det inte märkligt!?

Inte för att Ellen lider. Hon är nog bara glad över att ha brandbilar och helikoptrar på sina strumpor. Men ändå!

Tydligen verkar affärer antingen anse att flickor har ett bättre balanssinne än pojkar, och därför inte störs av hala strumpor, eller så tycker de att halkskydden inte behövs eftersom fina flickor sitter stilla och ler.

Nog för att Ellen ler, men stilla sitter hon inte. Och halkskydd vill hon ha. Än så länge.

Rock & Roll Ellen