fredag 26 mars 2010

Full fart

Full fart.



Ellen är även känd under kodnamnet "vår tredje dammsugare". Detta pga. plyschbyxorna. Vår andra dammsugare är ju, förstås, Leopold. (Den tredje är mer tråkig. Heter Volta.)

Ibland finner dammsugare nr. ett och två att de har ett gemensamt mål, och kan då samarbeta. Här i gemensam jakt på kyckling.

Ellen och Leo jagar kyckling
Skämt åsido, så har faktiskt Leopold --- till vår stora förtjusning och enorma lättnad --- faktiskt accepterat att Ellen är i huset. Och att hon rör på sig. Och att hon låter. Och att han är hennes favoritfenomen i hela världen --- enbart överträffad av mammas Z320i.




EDIT 28/3: Större bild av hallinspektionen.

7 kommentarer:

  1. :-D :-D

    Måste komma ihåg det där med plyschbyxorna! Vi har redan samlat på oss typ ett tiotal av såna på loppis. :-) Tänk - om ett år så har kanske vi också en liten andra dammsugare. <3

    Kram, Maria

    SvaraRadera
  2. Oj wow vilken söt dammsugare ni har!!! Ja, eller två av tre - den sista tänker jag inte kommentera :p

    Ser så fram emot att ni kommer till Finland så man får se Ellen 'in action'! :D

    SvaraRadera
  3. oj gullungen :D
    nu har jag t.o.m putsat datorn.... ja, dammtorkat bordet, putsat tangentbord osv.... hon är ju så tekniskt begåvad också så man vet aldrig va hon tänker granska

    SvaraRadera
  4. hmm.... dendär sista kommentaren.... var kommer pappa på skalan av favoriter då?

    SvaraRadera
  5. @M&M: Härligt med dammsugare! Vi tänker allt på er.

    @Linda: Inte många dagar kvar!

    @Kerstin: Väldigt för att peta, är hon; sånt där småpet. Tar en tidning eller näsduk eller något sånt, och petar den till småsmåsmåsmåbitar, som hon sen vrider och vänder på. Inte äter, tacksamt nog, utan just petar på. Undersöker. Analyserar. (I bemärkelsen delar-upp-i-beståndsdelar.)

    Ang. favoritskalan, så kan man besvara frågan på två sätt.

    #1: Ellen vet vad en lampa är; vad en brandvarnare är (säger man piiiiiip tittar hon upp i taket på den); hon vet vem Leopold är och vilka morfar och mormor är. Men säger man mamma eller pappa så tittar hon bara omkring sig lite allmänt apatiskt, och sen grinar hon det där tandlösa leendet som gör att man bara skrattar åt det istället för att bli orolig att hon inte vet vilka vi är.

    #2: Självklart ligger vi utanför favoritskalan. Hur skulle man kategorisera bästast, liksom? Det finns en orsak varför vanlig komparering bara har tre steg. Det bästaste tas för givet. ;)

    SvaraRadera
  6. Tänkte jag skulle peta lite (istället för att skriva uppsats!). Hurdan ordning har ni egentligen på dammsugarna? För först går Ellen under kodnamnet "den tredje dammsugaren", och den andra är förstås Leopold - sen står det i parentes att "den tredje" (igen!) heter Volta! Så vilken dammsugare ääär nr 3? ...och det står att dammsugare nr 1 och 2 samarbetar i jakten på kyckling; men det fanns ju ingen nr 1, utan två stycken nr 3! Ellen var ju nr 3 och inte nr 1 (i dammsugar-ordning, inte annars, förstår jag...)?
    Ja, ni förstår - måste fundera på det här hela dagen tror jag, istället för att skriva uppsats...

    SvaraRadera
  7. @Linda: Ack, ja, medveten om nummermotsägelserna. Men skrev så ändå. För att jag tyckte det lät bättre. Var inte meningen att orsaka dig huvudbry. ;)

    SvaraRadera

Avdelningar